keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Suklaakuppikakut kirsikkakruunulla


Tämä on varmaan epäterveellisin jälkiruoka, jota olen koskaan valmistanut. Kuppikakuista tai cupcakes:tä on tullut niin iso ilmiö, että oli pakko kokeilla tällaista buttercream-kuorrutteista kuppikakkua. Internetti on pullollaan mitä ihmeellisimpiä koristeluita näille pienille herkuille. Tämä onkin jännittävä leivonnainen sen takia, että sitä voi persoonnalistaa haluamallaan tavalla ja vaihtoehoja on niin monia sekä valmistus helppoa. Mutta valitettavasti voit unohtaa bikinikunnon, jos haluat maistaa useampia tällaisia :D haha kerranhan sitä vaan eletään ! Tervetuloa uudelle lukijalleni :)

9 kuppikakkua

120 g sokeria
2 munaa
120 g voita
130 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
170 g tummaa suklaata

1. Kuumenna uuni 175 °C :een. Vuoraa muffinssivuoan kolot paprivuoilla.

2. Vatkaa keskenään sokeri ja munat, kunnes seos vaalenee. Vatkaa sitten joukkoon voisula ja sitten sulatettu suklaa.

3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää sitten taikinaan.

4. Kun taikina on tasaista, jaa se muffinssivuokiin (noin ¾ vuoan korkeudesta). Paista noin 20-25 minuuttia uunin keskiosassa. Anna jäähtyä ennen kuin kuorrutat.

Pinkki Buttercream-kuorrutus

250 g huoneenlämpöistä voita
300 g jauhosokeria
3 rkl maitoa
punaista elintarvikeväriä

1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa nopealla teholla muutaman minuutin ajan niin, että seos on tasaista ja tarpeeksi kiinteää kuorruttamiseen.



4 kommenttia: