maanantai 8. heinäkuuta 2013

Mission not that impossible-macarons


Tänä viikonloppuna vihdoin uskaltauduin kokeilemaan macarons-leivoksien tekemistä. Olen varmaan parin viimeisen vuoden aikana suunnitellut niiden valmistamista, keräillyt reseptejä ja valmistautunut henkisesti tähän koitokseen. Macaronsit voivat mennä pieleen useammassa vaiheessa joten yritin olla todella tarkka kaikkien vaiheiden oikein toteuttamisessa. Kaikista peloistani huolimatta, näistä pienistä leivoksista tuli todella onnistuneita. Olisitte nähneet minut, kun otin ne pois uunista ja näin, että ne olivat oikean näköisiä…olin kuin pikkulapsi ison lahjakasan edessä. Nälkäisten suiden johdosta, alle päivässä, jäljelle jäi enää murusia. Olen nyt niin innoissani näistä…kun tämä mission impossible osottautui ei niin mahdottomaksi, aion jatkossa tehdä useammin erilaisia macarons versioita. No niin, ja ei kun rohkeasti kokeilemaan !

Noin 35 macaronsia
150 g mantelijauhetta
180 g jauhosokeria
3 munanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
75 g sokeria
hyppysellinen suolaa
elintarvikeväriä

1. Siivilöi jauhosokeri ja jauhettu manteli yhteiseen kulhoon. Sekoita keskenään.

2. Riko huoneenlämpöiset munan valkuaiset erittäin puhtaaseen metallikulhoon ja lisää mukaan sokeri ja suola. Vatkaa, kunnes saat kovan vaahdon.


3. Lisää jauhosokeri-mantelijauhe munavaahdon joukkoon kahdessa erässä. Sekoita nämä varovasti keskenään spatulan avulla reunoja pitkin nostellen. Lisää myös elintarvikeväri (eli noin 1 tl vaaleanpunaista jauhoväriä minun macaronseissa) Sekoita, kunnes seos on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa.

4. Laita seos pursotuspussiin ja muodosta sen avulla pieniä ympyröitä pellille leivinpaperin (tai silikonimaton) päälle. Jätä tarpeeksi leviämistilaa jokaisen macarons-kuoren väliin. Kolauta muutaman kerran peltiä pöydän reunaan ilmakuplien välttämisesksi.

5. Anna kuorten seistä pellillä pöydällä noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes niiden pinta kuivuu. Tämä on erittäin tärkeä etappi ja sitä ei saa missään nimessä väheksyä.

6. Paista sitten kuoria 145°C :ssa uunin alaosassa noin 15 minuuttia (parempi ylipaistaa kuin alipaistaa). Ne ovat valmiita silloin kun ne on helposti irrotettavissa leivinpaperista.

7. Täytä keksit ja jätä jääkaappiin yön yli…älä anna houkutuksen voittaa…ne ovat parempia seuraavana päivänä J

Täyte : vadelmaganache
200 g valkosuklaata
200 g vadelmia
40 g sokeria
30 g voita

1. Keitä vadelmia ja sokeria muutama minuuttia samalla rikkoen vadelmat. Siivilöi liemi ja heitä pois siemenet.

2. Kaada vadelmaliemi paloiteltun suklaan päälle ja lisää myös voi. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Laita jääkaappiin jähmettymään. Täytä macaronsit pursotuspussin avulla.








7 kommenttia:

  1. nyyyyh... oon aina halunnu kokeilla tehdä macaronsseja, mut en ole vielä uskaltanu... sun macaronssit näyttää niin herkulliselta!!!! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tini :) Haha sama ongelma on mullakin ollut pitkään! Mä odotin epäonnistuvani, mutta sain loppujen lopuksi positiivisen yllätyksen. Kannattaa kokeilla...ja vaikka ei onnistukaan heti ekasta, ei se maailmaa kaada. Pitää vaan muistaa ottaa hyvin huomioon eri valmistusstrategiat. Ja ei kun kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  3. i will!! tällä kerta pakko kokeilla.. ilmotan sitte mikä on lopputulos. =))))

    VastaaPoista
  4. ooh kuinka ihania! oon aina halunnut kokeilla, ja nyt ehkä jopa uskallan!

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) joo, kannattaa kokeilla, ei se ole niin vaikeeta kun mitä voisi luulla (tai sitten mulla vaan kävi tuuri). Onnea..ja kerro miten meni, jos kokeilet :)

    VastaaPoista
  6. Todella kauniita macaroneja olet saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
  7. Kiitos :) kesti parisen vuotta ennen kuin uskalsin kokeilla, mutta kyllä kannatti!

    VastaaPoista