lauantai 26. lokakuuta 2013

Karmeat Halloween-kuppikakut


Halloween on kohta ovella ja vaikka täällä päin ei pahemmin tätä päivää mitenkään vietetä, rakastan kokata tietyn teeman mukaan. Joinakin vuosin olemme järjestäneet ystävien kesken Halloween-juhlat, mutta tänä vuonna on sen verran paljon koulukiireitä, ettei kukaan ehdi niitä järjestää. Kaiversimme kuitenkin kurpitsapää-lyhdyn joka koristaa sisäänkäyntiämme. Olen aina ihaillut jenkkien Halloween-juhlintaa ja mielestäni on harmi, että meilläpäin ei ole sellaista juhlintaa. No, tällaisia kuppikakkuja tuli kuitenkin laitettua ja pakko sanoa, että niistä tuli erittäin herkullisia. Niin herkullisia, että niihen elinaika oli ainoastaan kaksi tuntia !

Vaniljacupcakes (n. 10 kpl)
120 g huoneenlämpöistä voita
3 munaa
200 g sokeria
220 g jauhoja
1 ¼ dl maitoa
1 tl vanilja-aromia (tai –sokeria)
1 ½ tl leivinjauhetta

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri yhteen. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

2. Lisää vanilja-aromi, maito ja pikkuholjaa jauhot ja lopuksi leivinjauhe. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Taikinan kuuluu olla melko löysää.

3. Aseta muffinssivuoan reikiin pienet paperivuoat. Jaa taikina paperivuokiin, niin että se ylettyy noin ¾ vuoan korkeudesta (sillä ne vielä kohoavat uunissa).

4. Paista noin 25 minuuttia uunin keskiosassa 180°C :ssa. Aseta sitten ritilälle jäähtymään. Niiden täytyy olla jäähtyneitä, ennen kuin koristelet ne.

Oranssi sokerikuorrutus
oranssia nestemäistä elintarvikeväriä (tai punaista ja keltaista sekaisin)
tomusokeria (n.100 g)
muutama tippa vettä

1. Sekoita jauhosokerin joukkoon väri (n. 1 tl) ja muutama tippa vettä, niin että seos on paksua, mutta hyvin sekoittunutta. Jaa noin 1 ½ tl seosta kuppikskkujen päälle ja pyörittele hieman, niin että sitä levittyy tasaisesti. Anna jähmettyä, ennen kuin lisäät hämähäkit.

Hämähäkit
mustaa elintarvikeväriä
jauhosokeira (n.50 g)
muutama tippa vettä

1. Sekoita väri ja jauhosokeri. Hämähäkin kehoa varten tarvitaan paksumpi massa, joten lisää vettä hyvin vähän niin, että sokerimassa on vielä kiinteetä. Muodosta massasta hämähäkin keho ja pää.

2. Kun päät ja kehot ovat valmiita, lisää jäljelle jäävään massaan hieman lisää vettä, niin että siitä tulee vähän nestemäisempää, mutta tarpeeksi tiivistä kuitenkin (samanlaista kuin oranssi kuorrutus). Laita tämä pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän hyvin pieni reikä. Piirrä pursotuspussin avulla jalat hähähäkeille. Jos halua päästä helpommalla, voit ostaa valmiin musta kuorrutuksen, jolla saa helposti piirrettyä nuo jalat.
12 kommenttia:

 1. Hienot, teeman mukaiset kuppikakut.:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) teemakokkaus on kyllä niin mieleeni!

  VastaaPoista
 3. että kun on hienoja Bettina!! :D

  VastaaPoista
 4. öhöm.. miks mun nimi ei näy.. :(

  VastaaPoista
 5. no toi anonyymi.. anywaiz.. hienoja ovat noi kuppikakut.. mut odotin että tekisit kurpitsapiirakoita halloweenia varten.. =)))

  VastaaPoista
 6. Ai se olit sinä :) mietinki et miksi tuo henkilö ei voinut mainita nimeään kun kerta minut tuntee :) En laittanut kurpitsapiirakoita, koska tein jo vastikään kurpitsakakun, mutta ehkä seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan karmeita!:) Todella teemaan sopivia.:)

  VastaaPoista
 8. Ihania! Se on hauska leipoa pelottavia leivonnaisia Halloweenina :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos :) niin minustakin..siinä saa käyttää vähän mielikuvitusta. Sinullakin oli hienoja Halloweenkuppikakkuja :)

  VastaaPoista