keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Uunikasvikset


Uunissa kypsennetyt kasvikset ovat mielestäni todella herkullisia. Niiden maku ja vitamiinit säilyvät ja niitä on helppo valmistaa : riittää kun ne paloittelee, maustaa ja uuni tekee lopun työn. Käytin värikkäitä kasviksia silmän iloksi. Kokeilin myös fenkolia sillä minulla on hyvin vähän kokemusta tuosta kasviksesta, mutta pidän paljon sen lakritsisesta mausta. Porkkanat ja bataatin voi kai ihan vaan leikata ja heittää pellille, mutta pelkäsin etteivät ne kypsy ajoissa muihin vihanneksiin verrattuna, joten esikeitin niitä muutaman minuutin ajan. Oikein herkullinen lopputulos tuli.

1 keltainen paprrika
1 punainen paprika
1 pieni fenkoli
2 porkkanaa
1 bataatti
1-2 tl hunajaa
oliiviöljyä
½ tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua persiljaa
n. ½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta

1. Esikeitä porkkanoita ja bataatti kunnes rupevat hieman pehmenemään (n. 8 min).

2. Paloittele kaikki kasvikset (mukaanlukien porkkanat ja bataatti) ja laita ne isoon kulhoon.

3. Lisää kulhoon myös loput ainekset ja sekoita kaikki hyvin keskenään.

4. Aseta kasvikset leivinpaperille uunipellille ja paista niitä noin 40 minuutin ajan 200 °C :ssa.


4 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle, ihana blogi sinulla! Hyviä kuvia ja maistuvan kuuloisia ohjeita :) Liityn lukijaksesi myös. Omaa blogiani yritän alkaa herättelemään nyt taas pienen tauon jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kiitos kiinnostuksestasi :) jatka sinäkin uusien reseptien kehittelyä, kun ovat niin herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Uunikasvikset ovat ihania! Varsinkin talvella niitä tulee tehtyä viikottain.:)

    VastaaPoista
  4. Niinpä! Helppoa ja terveellistä kaiken lisäksi :)

    VastaaPoista