sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Mausteinen kurpitsakakku

Meillä oli iso kurpitsa kotipuutarhasta ja siitä sitten tein tietenkin keittoa pakastimeen ja käytin myös tilaisuutta hyväksi kurpitsakakun kokeiluun. Ulkokuoresta raavustimme halloween-kurpitsapään. On muuten erityisen hankalaa leikata sen kovaa kuorta…minulla oli onneksi apujoukkoja sitä varten J Tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin vihannesta jälkiruokaan. Ei se sinäänsä mitään muuttanut, mutta tuli ainakin sellainen olo, että kakku oli terveellisempää.
Olin ostanut eräiltä ruokamessuilta tonkapapuja ja löysin vihdoin tilaisuuden niitä käyttää. Tonkapavun aromia on hieman vaikea selittää : se on eräänlainen sekoitus vaniljaa, kanelia ja kaardemummaa. Tämä mauste loi ihanan syksyisen aromin tähän kakkuun. Tonkapapuja on kuitenkin melko vaikea löytää, joten voit korvata sen, kuten jo mainitsin, vaniljasokerilla, kanelilla ja kaardemummalla.

100 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl kurpitsasosetta
2 munaa      
3 ½ dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ jauhettu tonkapapu
Kuorrutus :
1 dl tomusokeria
3 tl vettä

1. Sekoita keskenään sokeri ja voi.

2. Lisää kurpitsasose ja sitten munat yksitellen samalla sekoittaen.

3. Lisää vähitellen loputkin ainekset koko ajan sekoittaen.

4. Voitele kakkumuotti ja kaada seos siihen.

5. Kypsennä kakku 180 °C :ssa noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Jos kakku ruskistuu liikaa, voit peittää sen alumiinifoliolla lopun paistoajasta.

6. Anna kakun jäähtyä ja levitä sitten kuorrutus päälle. Kuorrutusta varten sekoita keskenään sokeri ja vesi. Voit lisätä hieman vettä, jos seos ei ole tarpeeksi löysää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti