keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Marenkinen marjamoussekakku


Olen kokeillut useampaa moussekakku-ohjetta löytämättä sitä yhtä « täydellistä ». Minulla on usein tapana monimutkaistaa asioita ja tässä se taas tuli ilmi, että « yksinkertainen on parasta ». Tästä versiosta tuli niin hyvää eikä täytteeseen käytetty kuin pääasiassa vain marjoja ja kermaa. Toki osan kermasta voi korvata kermaviilillä, jugurtilla yms. jos vaikka haluaa kakusta kevyempää, mutta itse tulin siihen johtopäätökseen, että pelkällä kermalla tulee pehmein ja täyteläisin maku. Sen lisäksi kakun koostumus oli tasainen ja juuri sellainen kuin olin toivonutkin. Marenkikoristelu tuo kakkuun enemmän näyttävyyttä, mutta ei ole pakollinen…kakun voi koristella esimerkiksi marjoilla. Nam nam…meillä tämä kakku ei elänyt päivää enempää J

Pohja
2 dl jauhosokeria
100 g mantelijauhoja
50 g vehnäjauhoja
50 g perunajauhoja
20 g voisulaa
3 munaa
2 munanvalkuaista
1 rkl sokeria

1.  Kuumenna uuni 210 °C :een.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Muodosta kuoppa jauhojen keskelle ja riko munat siihen. Sekoita munat jauhojen joukkoon.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loppuvaiheessa 1 rkl sokeria. Lisää vaahto toisen seoksen sekaan varovasti lastalla nostellen.

4. Lisää lopuksi jäähtynyt voisula seokseen.

5. Vuoraa uunipellin pohja leivinpaperilla. Kaada seos pellille ja levitä se tasaisesti. Paista uunissa 8 minuuttia. Jäähdytä ja irrota pohjasta tarvitsemasi kokoisen palan ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte
500 g marjasekoitusta (pakastemarjoja)
3 rkl sokeria
5 liivatelehteä
4 dl täyskermaa
1 dl sokeria

1. Murskaa marjat mikserissä. Siivilöi seos ja säästä marjasose.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna sillä aikaa marjasose pienessä kattilassa. Ota sitten kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja liuota liivatelehdet kuumaan marjasoseen. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri mukaan vaahtoon.

4. Nostele varovasti lastalla jäähtynyt marjasose kerman joukkoon.

5. Kaada seos tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta lastalla ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kiille
1 ½ dl marjasosetta (tee samalla tavalla kuin täytettä varten)
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

2. Kuumenna marjasose ja sokeri, ota pois liedeltä ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä ja kaada sitten seos jähmettyneen täytteen päälle.

Marenki
2 munanvalkuiaista
2 rkl sokeria

1. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa siihen sokeri ja vatkaa vielä muutaman sekunnin.

2. Täytä pursotuspussi valkuaisvaahdolla ja muodosta sen avulla pieniä huippuja kakun päälle. Ruskista huiput nopeasti kaasupolttimella. Ja ei muuta kun nauttimaan J



2 kommenttia:

  1. Kylläpä on kaunis kakku! Aivan ihana ja ihan minun lempiväreilläni vielä.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos...minäkin pidän noista väreistä :)

    VastaaPoista