sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tres Leches-kakku



Eräs ystäväni tutustutti minut tähän latinalaisen Amerikan klassikkoherkkuun. Olen todella innokas kokeilemaan uusia reseptejä ja erityisesti kun kyse on « eksoottisista» ja vähemmän tunnetuista ruoista, joten tämä meni heti kokeiluun. Voi ei mitä herkkua…miten olen voinut elää 25 vuotta kuulematta Tres Leches-kakusta?! Tres Leches tarkoittaa kolmea maitoa ja nimi tulee siitä, että kakkupohjan päälle valutetaan kolmen eri maitotuotteen sekoitus. Tähän seokseen käytetään tavallista maitoa, kondensoitua maitoa ja evaporoitua maitoa (joka on melkein samaa kuin kondensoitu maito, mutta ei ole makeutettua). Näitä tuotteita löytyy nykyään melkein kaikista ruokakaupoista. Kyse on yksinkertaisesta kakusta, mutta älä anna ulkonäön pettää…maku on kaikkea muuta kuin tylsä !!

2 ½ dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl huoneenlämpöistä voita
ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 munaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina)
1 ½ dl maitoa

Maitoseos :
½ dl maitoa
1 dl kondensoitua maitoa
1 dl evaporoitua maitoa

Päälle :
2 dl kuohukermaa
½ dl tomusokeria
Maraschino-kirsikoita (tai muita marjoja)

1. Lämmitä uuni 180 °C :een ja vuoraa uunipannu leivinpaperilla (noin 20x30 cm).

2. Sekoita keskenään voi, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös keltuaiset.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

5. Lisää keltuaisseokseen pikkuhiljaa maito ja siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauho ja suola. Lisää sitten joukkoon vaovasti käännellen valkuaisvaahto.

6. Kaada seos pannuun ja paista uunissa noin 30 minuuttia.

7. Anna jäähtyä ja käännä kakkupohja tarjoiluastiaan (pohja ylöspäin). Pistele haarukalla reikiä kaikkialle pohjaan.

8. Sekoita maitoseoksen ainekset keskenään ja kaada sitten varovati kaikkialle kakun päälle. Älä huoli vaikka seosta pursuaa reunojen yli, se imeytyy kakkuun jonkin ajan päästä.

9. Vatkaa kuohukerma ja jauhosokeri kermavaahdoksi ja levitä sitä kakkupohjan päälle. Koristele marjoilla. Ja ei kun herkuttelemaan J



2 kommenttia:

  1. Tämän voisikin pistää kokeiluun! Mitä tuo jauhosokeri meinaa tai siis mitä se on?
    Blogissani on sinulle haaste, voit käydä katsomassa jos kiinnostaa :) http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, on todella hyvää! Tosiaan se ei taidakaan olla tuon nimistä..jauhosokerilla tarkoitan siis tomusokeria..pitääkin korjata. Joo, käväisen katsomassa haasteesi :)

    VastaaPoista