perjantai 13. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsasosekeittoa syksy-iltoihin


Viimeisiä viedään kesäkurpitsoiden suhteen. Meillä kasvaa niin vihreitä kuin keltaisiakin kesäkurpitsoita, mutta minun lemppareitani ovat ehdottomasti ne keltaiset. Keltaisista lajikkeista saa ruokiin kirkkaampia, elävämpiä värejä ja minun mielestäni makukin on hieman pehmeämpi. Tässä helppo keitto-resepti kylmiä syys-iltoja lämmittämään.

6 annosta

2 normaalikokoista keltaista kesäkurpitsaa
voita
vettä
suola, pippuri
koristeeksi kreikkalaista jugurttia ja murskattuja pähkinöita

1. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se paloiksi.

2. Paista kesäkurpitsapaloja noin 2 rkl voissa katilassa muutaman minuutin ajan ja lisää sitten kattilaan sen verran vettä, että palat peittyvät just ja just. Keitä kannen alla siihen asti kun kesäkurpitsapalat ovat pehmenneet (noin 30 minuuttia).

3. Anna hieman jäähtyä ja murskaa palat sauvasekoittimella. Sekoita, kunnes seos on pehmeää ja tasaista. Voit lisätä vettä, jos haluat keitosta löysempää. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti