lauantai 14. syyskuuta 2013

Mutakakkua ja vaniljakastiketta


Mutakakku on yksi suosikkiherkuistani. Sen pehmeä suklaasydän lumoaa minut aina uudestaan ja uudestaan. Tekisi melkeimpä mieli syödä pikkulusikalla pehmeä keskusta ja jättää reunat. Jos itse tykkäätte enemmän sellaisesta kuivakakkumaisesta suklaakakusta, kannattaa paistoaikaa pidentää 5-10 minuutilla. Ja niille, jotka ovat sitä mieltä, että mitä pehmeämpi, sen parempi, ei paniikkia kun kakun keskusta lätsähtää sen uunista ulosottaessa…se on ihan normaalia J Mutakakku sopii hyvin joko vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. NAM NAM !

Mutakakku
130 g tummaata suklaata
100 g voita
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
80 g vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

1. Lämmitä uuni 180 °C :een. Paloittele suklaa ja voi ja sulata ne yhdessä Bain-Mariessa (eli astiassa vesihöyryn päällä).

2. Sekoita kulhossa munat, sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Älä sekoita liian voimakkasti, jotta taikina ei täyttyisi ilmakuplilla. Lisää vähitellen sekoittaen suklaasula.

3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja kaada sitten taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia (jos haluat pehmeetä) tai n. 30 minuuttia (jos haluat tiiviimpää).

4. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Vaniljakastike
3 keltuaista
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

1. Erottele kananmunat. Lisää keltuaiset kattilaan, vatkaa niitä hieman ja mittaa loputkin ainekset sekaan.

2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja jatka sitten kuumennusta hiljaisella tulella koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuntumaan. Jos kastikkeeseen tulee kokkoroista, ota seos pois liedeltä ja vatkaa sitä kovaa.

3. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.

10 kommenttia:

  1. Näyttää uskomattoman hyvältä! Mä en tajua miten on mahdollista etten mä ole IKINÄ syönyt oikeaa mutakakkua! Pakastealtaasta löytyvää kyllä mutta sitähän ei lasketa (vaikka ihan hyvää on sekin).

    VastaaPoista
  2. Ai ai, no sitten kannattaa kyllä kokeilla! Mutta varoitan..kerran kun aloittaa, sitä on vaikea pysähtyä :D

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  4. Kiitos kutsusta! Osallistun mielelläni sivullenne :)

    VastaaPoista
  5. Voi taivas! Millon saa tulla syömään tätä? :) Aivan mahtavan näköinen mutakakku!

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa vaan :D Kiitos, myönnetään, että hyvää oli (ja että söin sen lähes kokonaan itse haha)!

    VastaaPoista
  7. Tätähän me sitten tehtiin vieraille ja oli hyvääääää! Oli ihanan helppo tehdä, ei tarvinnut vatkailla mitään.
    Kiitos Betsku!

    Terkuin
    Tarja

    VastaaPoista
  8. Oi kun kiva kuulla, että tykkäsitte :) Munkin lemmpareita ovat helpot ja nopeat jälkiruoat. Kiitos palautteesta Tarja :)

    VastaaPoista
  9. Taas tulin kuolaamaan tätä samaa ohjettasi.. laittoman herkullista! Enkä vieläkään ole sasanut tehtyä tätä!

    VastaaPoista
  10. Haha kiitos :) kyllä tämänkin aika varmasti jossain vaiheessa tulee...ei sitä voi loputtomiin vastustaa :)

    VastaaPoista