lauantai 21. syyskuuta 2013

Flan parisien


Flan parisien, eli Pariisin piiras on ranskalaisten kakkupuotien peruspiiras. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, sen pehmeä ja täyteläinen vaniljainen maku valloittaa herkkusuun kuin herkkusuun. Jos olet kiireinen ja haluat valmistaa hyvää nopeasti, kannattaa murotaikinapohjan ostaa jo valmiina. Täytteeseen käytin vaniljatangon sillä meillä oli onnea löytää niitä nipullisen halvalla, mutta tangon voi toki korvata vaniljasokerilla tai –aromilla.
Haluaisin tässä välissä kiittää uusia lukijoitani ja Etsi-respti-sivustoa teidän mielenkiinnostanne. Onhan se paljon motivoivampaa kun tietää, että joku lukeekin näistä kirjoituksiani. Niille, jotka eivät vielä ole jäseniä, voitte kirjautua sivun oikealla olevasta palkista. Näin saatte heti tietää kun uusia päivityksiä ilmestyy. Tervetuloa mukaan J

Murotaikina
150 g pehmeää voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
3 rkl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sekaan muna ja jatka vatkaamista.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää tämä sitten voiseokseen.

3. Levitä taikina muutaman millimetrin paksuiseksi ja asettele noin 5 cm korkeaan voideltuun kakkuvuokaan. Irrota reunojen ylimenevä taikina. Pistele taikinan pohjaa haarukalla ja laita kylmään jäähtymään.

Täyte
2 dl sokeria
3 munaa
70 g Maizenaa (maissijauhoja)
2 dl kermaa
5 ½ dl maitoa
1 vaniljatanko

1. Vatkaa munat ja sokeri hieman (niin, että seos ei vaalene). Lisää Maizena ja kerma.

2. Raapusta vaniljatangosta siemenet ja laita ne maidon kera pieneen kattilaan (tanko myös). Keitä maito kuumaksi. Ota vaniljatanko ulos ja kaada se sitten munaseokseen sekaan vatkaten. Kaada sitten seos takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitten.

3. Kun seos paksunee, ota kattila pois liedeltä ja kaada toiseen astiaan jäähtymään. Aseta pinnalle muovikelmu kuortumisen estämiseksi.

4. Kuumenna uuni 210°C :een. Kaada kermaseos taikinan päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen nosta uunin lämpötilaa 240 °C :een ja jätä vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

5. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin odottaa tarjoilua.


2 kommenttia: