maanantai 1. heinäkuuta 2013

Hot n’ Sweet jättikatkaravut



Eilen minua odotti kamala yllätys kotiin tullessani. Mun makuuhuone oli ihan täynnä ampiaisia ! Niitä oli ihan kaikkialla…mun sängyssä, mun vaatteissa, hyllyllä, verhoissa…Ne oli ilmeisesti kaivertanu jotain pesää seinään ja olivat jotenkin päässeet seinästä läpi. Onneksi tota ei tapahtunut yöllä nimittäin taitaa olla aika traumaattinen kokemus herätä huone täynnä ampiaisia. Viisainta olisi varmaan ollut kutsua palomiehet paikalle hoitamaan asian, mutta mä päätin loppujen lopuksi hoitaa asian itse. Ei kyllä ollut mikään hauska kokemus.
No mutta sitten vähän mukavampaan aiheeseen, nimittäin ruokaan. Olimme ostaneet tällaisia ihania jättikatkarapuja ja mietimme, että ne sopisivat hyvin jonkinlaisen aasialaistyylisen kastikkeen seuraksi. Tämä kastike on tekaistu vähän kaikesta meidän kaappien pohjalta löytyneestä raaka-aineesta. Yllättävän maukasta tuli ja ravut olivat ihanan mehukkaita.

4 annosta
n.10 jättikatkarapua
1 porkkana
1 iso sipuli
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
½ tl raastettua inkivääriä

Kastike :
2 tl hunajaa
½ tl kalakastiketta
2 tl oisterikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 ½ dl kanalientä
1 tl riisietikkaa
suolaa (maun mukaan)
½-1 tl perunajauhoja
1 rkl hapanimeläkastiketta
1 tl chilikastiketta (voi jättää pois)

1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna odottaa.

2. Paloittele vihannekset ja paista muutaman minuutin ajan kuumassa pannussa. Lisää lopussa pestyt ravut kuorineen ja sitten kastike.

3. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike paksunee.

4. Tarjoa esimerkiksi riisin kera.

2 kommenttia: