maanantai 14. lokakuuta 2013

Kurpitsa osa 2- Kurpitsasosekeitto



Kuten kerroin viime kerralla, meillä oli iso kurpitsa puutarhassa. Osan siitä käytin kakkuun, mutta loput menivät tähän keittoon. Tästä reseptistä tuli noin kolme litraa sosekeittoa, josta suurimman osan pakastin. Iltaisin, erityisesti liikunnan jälkeen, tykkään syödä sosekeittoa sillä se on terveellistä eikä ole liian täyttävää.

1 kurpitsa
vettä
2 kasvisliemikuutiota
suola, pippuri
paprikajauhe

1. Kaiverra ulos kurpitsan sisus. Leikkaa se paloiksi ja laita isoon kattilaan. Lisää kattilaan vettä sen verran, että palat peittyvät just ja just.

2. Keitä kurpitsapaloja keskilämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmenneet. Lisää sekaan kasvisliemikuutiot. Anna hieman jäähtyä ja soseuta palat sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä ja mausta keitto suolalla, pippuilla ja paprikajauheella.



4 kommenttia:

  1. Kauniin väristä keittoa ja tosi hieno lyhty.:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) oli aikamoinen homma saada tuo lyhty kaiverrettua, mutta olen tyytyväinen lopputuloksesta :D

    VastaaPoista
  3. Ihanan yksinkertaista ja varmasti herkullista! Todella kauniin värinen keitto :)

    VastaaPoista