Nämä
ihanant leivokset ovat pyörineet mielessäni jo jonkin aikaa ja mietin, että nyt
on aika niitä taas laittaa. Viime kerralla ne onnistuivat erittäin hyvin, joten
suhtauduin positiivisesti niiden onnistumiseen tälläkin kerralla. Se ei
kuitenkaan ollut ihan niin helppoa, ensimmäinen satsi ei onnistunut sillä se
oli liian kovaa eikä levinnyt kunnolla pellillä. Toisella kertaa sitten otin
isommat kananmunat ja se onnistui. Nämä ovat kyllä aika herkkiä, mutta kerran
kun on oppinut millaiselta taikinan kuuluu näyttää, sen pitäisi onnistua. Tällä
kertaa valmistin mandariinin-makuisia macaronseja, mutta sinulla on tuhansia
eri makuvaihtoehtoja näille.
Haluaisin
myös kiittää uusia lukijoitani…tervetuloa mukaan J
Noin 30
macaronsia
150
g mantelijauhetta
180
g jauhosokeria
3
munanvalkuaista (huoneenlämpöisiä)
75
g sokeria
hyppysellinen
suolaa
elintarvikeväriä
1.
Siivilöi jauhosokeri ja jauhettu manteli yhteiseen kulhoon. Sekoita keskenään.
2.
Riko huoneenlämpöiset munan valkuaiset erittäin puhtaaseen metallikulhoon ja
lisää mukaan sokeri ja suola. Vatkaa, kunnes saat kovan vaahdon.
3.
Lisää jauhosokeri-mantelijauhe munavaahdon joukkoon kahdessa erässä. Sekoita
nämä varovasti keskenään spatulan avulla reunoja pitkin nostellen. Lisää myös
elintarvikeväri (eli hyppysellinen oranssia jauhoväriä minun macaronseissa)
Sekoita, kunnes seos on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa.
4.
Laita seos pursotuspussiin ja muodosta sen avulla pieniä ympyröitä pellille
leivinpaperin (tai silikonimaton) päälle. Jätä tarpeeksi leviämistilaa jokaisen
macarons-kuoren väliin. Kolauta muutaman kerran peltiä pöydän reunaan
ilmakuplien välttämisesksi.
5.
Anna kuorten seistä pellillä pöydällä noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes
niiden pinta kuivuu. Tämä on erittäin tärkeä etappi ja sitä ei saa missään
nimessä väheksyä.
6.
Paista sitten kuoria 145°C :ssa uunin alaosassa noin 15 minuuttia (parempi
ylipaistaa kuin alipaistaa). Ne ovat valmiita silloin kun ne on helposti
irrotettavissa leivinpaperista.
7.
Täytä keksit ja jätä jääkaappiin yön yli…älä anna houkutuksen voittaa…ne ovat
parempia seuraavana päivänä J
Mandariini-täyte
1 ½ vettä
1 ½ puristettua mandariinin mehua
2 dl
sokeria
4
keltuaista
3 rkl
maissitärkkelystä (Maizenaa)
60 g
voita (huoneenlämpöinen)
1.
Sekoita kaikki aineet kattilassa keskenään voita lukuunottamatta.
2. Keitä
seosta hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes siitä tulee paksua.
3.
Siirrä kattila sivuun ja lisää paloiteltu voi.
4. Laita
jäähtymään erilliseen astiaan.
5. Täytä
sitten pursotuspussi seoksella ja pursota nokare puolille macarons-kuorille ja
kiinnitää sitten toiset puolet kiinni.
Ihan täydellisen näköisiä ja kiva täytekin.:) Olen kerran kokeillut macaronsien tekoa, eikä ne ihan täysin onnistuneet. Mielessä on kyllä ottaa vähän revanssia.:)
VastaaPoistaVoi kiitos :) ei kannata menettää toivoa...macaronsien onnistuminen on vähän onnestakin kiinni. Harvoin kellään onnistuukaan ensimmäisestä kerrasta.
VastaaPoistaMoikka! Monessa reseptissä mua on jäänyt mietityttämään mitä tarkoittaa jauhosokeri? IHANIA reseptejä ja laadukkaita kuvia, kiva blogi ! :)
VastaaPoista-julia